HTML

A Walkman története

A walkman története, azaz hordozható sztereó mindenkinek

Archívum

Andreas Pavel

2009.07.28. 15:35 NGA

A ma 59 éves Andreas Pavel még 1977-ben, Olaszországban szabadalmaztatott több olyan technológiát, amelyek hordozható, sztereó zenelejátszókkal kapcsolatosak. Maga a Sony 1979-ben jelent meg walkman néven elhíresült termékével, amelyből az első évben több mint 200 millió darabot értékesített. Pavel 1980 óra folytatott tárgyalásokat a Sonyval, 1989-ben pedig egy brit bírósághoz fordult jogai érvényesítése végett. Hét év pereskedést követően azonban elutasították keresetét, s a pereskedés közel 3 millió eurót kitevő költségeinek megfizetésére kötelezték. A feltaláló nem adta fel a jogi harcot, s más országok bíróságain kísérelte meg igazát bizonyítani.

Végül az óriás 2001 tájékán újra tárgyalásokba bocsátkozott Pavellel, s a felek végül peren kívüli egyeszséget kötöttek. Jogi győzelmét követően Andreas Pavel úgy nyilatkozott, a jövőben más, hordozható zenelejátszó eszközöket gyártó cégekkel - így például a walkman kései utódjának tekinthető iPod nevű digitális zenelejátszót gyártó Apple Computerrel - szemben is megkísérli érvényesíteni jogait.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sonywalkman.blog.hu/api/trackback/id/tr261273805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evil Dick 2010.10.25. 00:31:33

Esélye nem sok lesz a gigászok ellen.
süti beállítások módosítása